бързи отговори (с обща тематика)

как се казва онази част на книжното тяло, която не е гръбче? roger ebert случайно ми отговори: fore-edge.

изчетох книгата, заради която ме тормозеше този въпрос. вместо да се разхождам из лондон или да гледам през прозореца на влака към нюкасъл, дочитах 1q84. тежеше ми, исках да я оставя някъде, а и не исках постоянно да влизам и излизам само за петдесетина страници. краят ме стегна и разтревожи, и после дълго се чудих на кого мога да преразкажа или препоръчам тази плашещо голяма книга. пробвам тук: книгата е страхотна, отнема време (отнема излишното време), има странни същества, странен секс, убийца със странно име и учител по математика.

тъкмо бях престанала да мисля за нея и мураками публикува есе в nyt за това колко по-логична е неслучилата се история и как свикваме с хаоса. (бонус от същата седмица: daily murakami.)

други въпроси с бързи отговори:

написах ли това, което трябва да напиша и вече е наистина спешно? не. почти. не знам.

ще оправя ли някога този сайт? май да, но първо трябва да напиша едно друго нещо.

как беше в нюкасъл? беше супер, нюкасъл е красиво място и северно море заля обувката ми някъде тук:

tynemouth

мария може би е хванала точно този момент. така или иначе беше толкова студено навън, че усетих разликата между сухия и мокрия крак, когато влязохме в топлото метро. нагледен пример за reality a & reality b, като reality b е пълна с хора, които бързо изчезват, топла е през зимата и се движи в кръг. тук аналогията се разпада.